Έλεγχος Διαθεσιμότητας

Ποντικονήσι

Το θρυλικό Ποντικονήσι, ένας καταπράσινος βράχος στη μέση της θάλασσας, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Το πλέον φωτογραφημένο αξιοθέατο της Κέρκυρας οφείλει το όνομα του στο μικροσκοπικό του μέγεθος. Είναι επισκέψιμο με καραβάκια που ξεκινάνε από το Κανόνι απέναντι, με πολύ συχνά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

Στα ανατολικά της Παλιάς Πόλης υψώνεται το πρώτο φρούριο της Κέρκυρας, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης τόσο της βυζαντινής όσο και της βενετσιάνικης περιόδου. Η εξαιρετική του θέση προσέφερε επιπρόσθετα στρατηγικά πλεονεκτήματα στους υπερασπιστές της πόλης καθώς το έκανε σχεδόν απροσπέλαστο. Στη βόλτα σας, για να φτάσετε από το ένα σημείο στο άλλο, θα περάσετε από σήραγγες και γαλαρίες αλλά και από δύο τάφρους. Φυσικά, ο προορισμός σας είναι ένας, οι εντυπωσιακές επάλξεις απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτική θέα της Παλιάς Πόλης και της θάλασσας.

Το Λιστόν

Μια βόλτα στην υπέροχη Παλιά Πόλη της Κέρκυρας δεν μπορεί παρά να ξεκινά ή να καταλήγει στο Λιστόν. Δεκάδες καφέ και εστιατόρια, στεγασμένα στις μεγάλες τοξωτές στοές με τις υπέροχες καμάρες, ή βόλτες όπως τις λένε οι Κερκυραίοι, στη δυτική πλευρά της πλατείας Σπιανάδα, αποτελούν τον ελκυστικότερο πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες. Το Λιστόν συνιστά το κοσμοπολίτικο κέντρο της πόλης.

Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα

Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα από τα σημαντικότερα μεταβυζαντινά μνημεία της πόλης, αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη. Όταν διαβείτε την είσοδο, η οροφή της εκκλησίας θα παγιδεύσει το βλέμμα σας, στην οποία αναπαριστώνται σκηνές από τη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα αλλά και από τα Ευαγγέλια. Το λείψανο του Αγίου φυλάσσεται σε μία αργυρή πολυτελή λάρνακα, έργο του 19ου αιώνα, που βρίσκεται τοποθετημένη στα δεξιά του Ιερού.

Παλιά Πόλη

Η Παλιά πόλη της Κέρκυρας αποτελεί έναν από τους θησαυρούς της Ελλάδας, ένα παράδειγμα της αρχαίας βυζαντινής και βενετσιάνικης τέχνης που θα σας γοητεύσει με την εναλλαγή από μικρά σοκάκια και μεγάλες πανοραμικές τοποθεσίες. Τα κτίρια κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, κατασκευάστηκαν από πέτρα χωρίς να χρησιμοποιηθεί μπετόν, με ξύλινες σοφίτες και κεραμίδια φτιαγμένα στο χέρι. Ο επισκέπτης μαγεύεται από τα κτίρια και την ατμόσφαιρα που αναδύεται, ειδικά από τη δύση του ηλίου και έπειτα. Η διαδρομή μέσα από τα αναρίθμητα καντούνια,με αισθητά τα σημάδια του χρόνου πάνω τους, και τα παλιά κτίρια οδηγεί στην τεράστια πλατεία της Σπιανάδας με τις τοξοστοιχίες, μια υποχρεωτική στάση κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Το Αχίλλειο - Παλάτι της βασίλισσας Σίσσυ

Το Αχίλλειο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα στην Κέρκυρα, που βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, 9χμ έξω από την πόλη της Κέρκυρας. Το Αχίλλειο χτίστηκε το 19o αιώνα κατά παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, πιο γνωστής ως Σίσσυ. Πρόκειται για οίκημα νεοκλασικού ρυθμού, χτισμένο μέσα σε μια κατάφυτη έκταση και με έναν υπέροχο κήπο με πολλά αγάλματα αρχαϊκού τύπου. Το πιο γνωστό άγαλμα είναι ο Θνήσκων Αχιλλέας του Herter που παρουσιάζει τον Αχιλλέα να σφαδάζει και να προσπαθεί να αφαιρέσει το βέλος που δέχτηκε στη φτέρνα. Το άγαλμα φτιάχτηκε το 1884. Μέσα στο Αχίλλειο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες και τους πίνακες που κοσμούν τους χώρους υποδοχής.